download MP3 music at Audiobits

Hemelhoog

Hemelhoog

Hemelhoog

www.hemelhoog.comgenres: pop, folk, praise/worship,
  • Biography by Reckords

Aanbiddingsmuziek is er de laatste jaren in alle soorten en maten, maar de Nederlandse groep Hemelhoog weet op debuutalbum Geheel voor Hem toch verrassend nieuwe paden in te slaan. Muziek die even aanstekelijk als eigenzinnig uit de speakers knalt, met direct meezingbare Nederlandse teksten die toch de diepte ingaan. Denk aan de hoekige beats van Editors, de synth-loopjes van The Killers en de onweerstaanbare melodieën van Snow Patrol en je krijgt een idee in welke hoek de groep zich muzikaal bevindt.
De doorgewinterde sound is het eerste wat opvalt bij het beluisteren van Geheel voor Hem – de vijf heren van Hemelhoog doen dit duidelijk niet voor het eerst. En inderdaad: de verschillende cv’s vermelden (voormalige) nevenactiviteiten in bands als Sacred Life, The Spirit That Guides Us en The Hot Stewards. Voor het schrijven van de nummers werd bovendien de hulp ingeroepen van geoefende muzikanten en tekstschrijvers als Ramon Plakke, Matthijn Buwalda, Michiel van Heusden en Minco Eggersman.

Hemelhoog bestaat al even, de leden kwamen voor het eerst samen in 2005. Dat het debuut een poosje op zich liet wachten is niet toevallig: om de opzet en motivatie te laten rijpen besloot de band niet meteen de oefenruimte in te duiken, maar eerst een jaar de tijd te nemen voor bezinning. Vooral het boek The Unquenchable Worshipper van de bekende songwriter Matt Redman bracht daarbij de benodigde inspiratie.

In de loop der tijd liet Hemelhoog van zich horen op festivals als Xnoizz Flevo Festival en Shockwave, en live op 3FM, en nu is Geheel voor Hem dan eindelijk verkrijgbaar op cd (uitgebracht door Highway Media, geproduceerd door René de Vries) of via de online store. In samenwerking met EO’s X-Noizz verschijnen daarnaast tien afleveringen ‘Hemelhoog TV’, waarin de nieuwsgierige luisteraar een kijkje achter de schermen wordt geboden. Houd het thuishonk van de heren goed in de gaten.

AlbumsTools

NL EN