Warning: session_start(): open(/var/www/vhosts/audiobits.nl/httpsdocs/tmp/sess_qmjtk0jjbj0m34jcn1gb6n4316, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /var/www/vhosts/audiobits.nl/httpsdocs/index.php on line 52
Mariecke Borger - Through my eyes · download MP3 muziek bij AudioBits

download MP3 muziek bij AudioBits

Mariecke Borger - Through my eyes

Mariecke Borger - Through my eyes

Through my eyes
Mariecke Borger

Geplaatst door: VOLKOREN | VOLKOREN48 | Release datum: 15-03-2013

Genres: folk
€ 9.71
(incl. album korting)

Mariecke Borger stapt uit de schaduw en vertelt haar eigen verhaal.

Mariecke Borger (1987) komt uit een zeer muzikaal gezin uit Ermelo. Van jongs af aan kreeg ze thuis veel folkmuziek te horen, van Joni Mitchell tot Neil Young. Ook maakten de Borgers zelf allemaal muziek. Was het niet broer Johan op gitaar, dan was het wel broer Jesse op bas of vader Jan senior op piano. Dit gegeven en de vele aanwezige instrumenten lijken op de eerste plaats een perfect uitgangspunt voor een muzikale carrière.

Writer’s block
Toen ook Mariecke begon met zingen en later hierbij gitaar leerde spelen waren de verwachtingen direct hooggespannen. Na een uitnodiging om theater 'De Spiegel' in Zwolle te openen stroomden de aanbiedingen binnen. Muzikanten als Jonas Pap (o.a. Kyteman) en Rikkert Zuiderveld, en ook diverse producers zoals Rik Elings (Wende Snijders, Metropool Orkest) en Minco Eggersman wilden direct met Mariecke werken, en haar carrière leek in een stroomversnelling te komen.

Ondanks deze geweldige aanbiedingen, haar muzikale opvoeding, het talent en haar prachtige stem verliep haar carrière toch anders. Al voor haar debuut ontstond door deze enorme druk een 'writer’s block' die uiteindelijk jaren als een schaduw over haar heen heeft gehangen. Was Mariecke wel op haar plek als frontvrouw, vroeg ze zich af. Kon ze het wel waarmaken in de spotlights? In de jaren die volgden wist ze zich meer op haar plek als een soort Jennifer Warnes bij Leonard Cohen (een van haar grote helden) en was ze regelmatig te horen als zangeres/pianist bij ME, het soloproject van Minco Eggersman (medeoprichter van VOLKOREN), en ook op albums van Kim Janssen en van haar broer Johan Borger.

Solo
In de afgelopen 5 jaren heeft Mariecke veel ervaring kunnen opdoen met optreden (Paradiso, Tivoli) maar ook met tientallen studiosessies voor diverse artiesten in verschillende studio's. Wanneer ze echter als student verhuist naar Zwolle begint het verlangen om haar eigen muziek te maken en haar eigen verhaal te vertellen te groeien. In het ochtendlicht op haar balkon schrijft ze de eerste nummers voor haar debuutalbum. Deze nummers gaan over de periode die achter haar ligt, maar ook over mislukte liefdes en waardevolle vriendschappen. Na het vele dagdromen over een eigen plaat trekt Mariecke de stoute schoenen aan en besluit ze bandleden om zich heen te verzamelen. De verwachtingen zijn inmiddels wat getemperd maar dit geeft Mariecke juist de rust en moed om haar eigen koers te varen. Haar band bestaat dan ook uit mensen die erg dicht bij haar staan, een echte vriendenband, en dat blijkt te werken. Deze mensen zijn Micha Porte (o.a. Tim Akkerman, Maison du Malheur, Rene van Barneveld), Bram van de Glind en broer Jesse Borger. Op het album zijn Bertolf en de strijkers uit het orkest van Kyteman en Niels Broos (o.a. Pete Philly/Kyteman) te horen.

Om alles zo 'dichtbij' mogelijk te houden werd vervolgens in de herfst van 2011 de oude vertrouwde woonkamer omgebouwd tot studio. Hier creëren Mariecke en haar band, samen met broer Jan Borger als opnametechnicus, de perfecte bedding voor de kleine maar dromerige 70's sound van Mariecke. De herkenbare en warme opnames van Jan (samen met de mastering van gerenommeerd (high-end) audio technicus Eelco Grimm) geven de luisteraar het gevoel naast Mariecke te zitten tijdens de opnames. Ze neemt je mee in haar wereld met een stem die al sinds haar veertiende wordt geroemd in allerlei recensies, een stem uit duizenden. De liedjes zitten niet vol met grote woorden en opgeklopte emoties. Nee, het zijn juist de kleine verhaaltjes die in het dagelijks leven zo vaak onopgemerkt blijven. De liedjes komen schijnbaar uit een andere tijd - de jaren '70 invloeden zijn onmiskenbaar. Gezien het prachtige eindresultaat waren de eerdere hooggespannen verwachtingen zeker niet misplaatst; 'Through My Eyes' een volwassen singer-songwriter plaat is geworden die zeker niet zal misstaan in de schappen van de platenwinkel naast de albums van Gillian Welch, Rosie Thomas en Lisa Hannigan.Tools

NL EN