download MP3 muziek bij AudioBits

Leen Koster

Leen Koster

Leen Koster

www.leenkoster.nlGenres: pop,
  • Biografie door Ecovata

Leen Koster is spreker, zanger en songwriter.

Op 6 november 2015 is zijn eerste CD "Diep van binnen" uitgekomen. De cd werd geproduceerd door Ralph van Manen en werd uitgegeven door Ecovata. Na het uitkomen ervan kwam deze direct op nummer 1 in de Nederlandse Gospel top 10. Tevens stond de cd o.a. bij de televisiezender SBS 6 geruime tijd op nummer 1 in de top 10-downloads.

"Het besef" is het eerste geschreven lied van Leen die op de cd "Diep van binnen" te horen is. Het is een memoriam aan een vriend van Leen, Roy Wong Swie San, die op 25 maart 2011 is overleden. Leen heeft de tekst in Suriname geschreven, alwaar Roy begraven ligt. De muziek is door Eddy van Braam geschreven.

Het eerste officiële optreden van Leen als zanger voor een groot publiek was op 12 november 2015, bij de Zilveren Duif Awards uitreikingen, in de Basiliek, te Veenendaal.

Zijn eerste schriftelijke interview als zanger kwam begin november 2015 uit. Het was een artikel voor het blad "Hoor de muziek". Het interview werd door Leon van Steensel afgenomen.

Zijn eerste grote interview als zanger voor een radiozender was op 25 november 2015, bij Groot Nieuws Radio, in het programma Back Stage, gepresenteerd door Hans van Vuuren.

Het eerste officiële live-optreden als zanger voor een televisiezender was op 21 januari 2016, bij TV-West, in het programma "Debby en haar mannen". Hij zong daar het lied "Was jij nog maar hier".

Op 12 maart 2016 gaf Leen zijn eerste eigen concert met live band. Dit vond plaats in de Nieuw Testamentische Gemeente te IJsselstein. Zijn eerste cd "Diep van binnen" werd er gepresenteerd.

Het eerste officiële landelijke live-optreden als zanger voor de radio was op 19 maart 2016, bij NPO 5, in het programma EO live, van Andries Knevel. Leen zong daar live 4 liedjes, respectievelijk: "Straks is het te laat", "Veel te vroeg", "Papa" en een cover genaamd "Amazing Grace". Het programma werd gepresenteerd door Petra de Joode en Joram Kaat.

Leen is gehuwd met Trudy en samen hebben ze 4 kinderen en 4 kleinkinderen.

Tevens is Leen voorganger van de Volle Evangelie Gemeente Het Kruispunt in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker.


AlbumsTools

NL EN