download MP3 muziek bij AudioBits

Rachèl Louise

Rachèl Louise

Rachèl Louise

www.rachellouisemusic.nlGenres: pop,
  • Biografie door Rachel Louise Music

Zelf de handen uit de mouwen steken. Zelf het heft in hand nemen. Zelf risico’s durven nemen. De Utrechtse singer-songwriter Rachèl Louise is iemand die haar eigen koers vaart. Haar 5 oktober te verschijnen debuutalbum Be Your Own Cheerleader is daar het klinkende bewijs van.

Sommige mensen zouden Rachèl Louise eigenwijs kunnen noemen, omdat ze elk gebaand pad rigoureus links lijkt te laten liggen. Zelfbewust en gefocust zijn echter betere omschrijvingen. De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter volgde vanaf haar 17e een opleiding aan het Musician Institue in Hollywood. Drie jaar later kwam ze terug naar Nederland met het plan om hier vol goede moed nog eens vier jaar het conservatorium te doorlopen. “De opleiding was niet wat ik er van gehoopt had”, aldus Rachèl, die er na een half jaar de brui aan gaf en fulltime muzikant werd. Door vervolgens veel op te treden kreeg haar eigen materiaal steeds vastere vorm en kon ze als performer ‘meters maken’.

Het met de optredens verdiende geld werd rechtsreeks weer terug de carrière in gepompt. Het resultaat was de in 2011 verschenen EP Living In Holland, met daarop de radiohit At The Disco, waarmee Rachèl Louise zichzelf in één welgemikte klap in de kijker speelde en haar carrière in een stroomversnelling raakte. Begin 2012 nam ze bewust even afstand van die stroomversnelling om de volledige focus te kunnen leggen op het maken van debuutalbum Be Your Own Cheerleader. Hiervoor heeft ze nauw samengewerkt met haar broer, die drumt in haar band, bandleider is en haar materiaal meeschrijft. “Mijn teksten zijn wel volledig van mijn eigen hand. Die zijn te persoonlijk”, zo stelt de singer-songwriter, die op haar album het door piano gedomineerde geluid van haar EP deels loslaat en voor een voller, meer bombastisch en tegelijkertijd verfijnd bandgeluid gaat.


AlbumsTools

NL EN