download MP3 muziek bij AudioBits

Welcome

Muziek downloaden

Moet ik me laten registreren?

Nee, ook zonder registratie is muziek te downloaden bij Audiobits. Wel biedt een registratie voordelen als je op de hoogte wil blijven van nieuwe releases van voor jouw speciale artiesten, muziek genres en platenmaatschappijen. Darnaast is het voor geregistreerde gebruikers mogelijk om van diensten als de AudioBits cadeaubon en het AudioBits tegoed gebruik te maken.


In welke kwaliteit bieden jullie muziek aan?

De muziek wordt aangeboden in mp3 formaat. De minimale kwaliteit is 192 kbps (kilobyte per seconde). Lees meer over mp3 op http://nl.wikipedia.org/wiki/MP3. Ten behoeve van radiostations bieden we artiesten en publishers de gelegenheid hun muziek ook als FLAC te uploaden. Maar deze is niet beschikbaar voor de consument.

De keuze voor mp3 hebben we gemaakt om een goede balans te hebben tussen kwaliteit en gebruiksgemak (o.a. downloadbaarheid)

Voor speciale doeleinden (zoals radiomakers) bieden we ook muziek aan in FLAC formaat. Door de grootte van deze bestanden is dit echter niet geschikt voor het 'grote publiek'. De keuze om muziek aan te bieden in dit formaat ligt bij de muziekuitgever of artiest.


Kan ik muziek beluisteren voordat ik het aanschaf?

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen 'blind' muziek koopt. Net als vroeger in de platenzaak is het dus mogelijk om muziek te beluisteren. Ga hiervoor naar het album wat je wil horen klik op het liedje naar keuze of speel alle liedjes af door op play te klikken.

Om rechten-technische reden is van elk liedje 30 seconden te beluisteren.


Hoe gaat het kopen van muziek in z'n werk?


Is het zinvol om een compleet album te kopen?

Even los van het feit dat sommige albums bewust als een geheel zijn gemaakt door de artiest, krijg je op een heel album 10% korting. Daarnaast bevatten sommige albums artwork of ander leuk bonusmateriaal. Alles wel digitaal uiteraard want we blijven een downloadsite.


Welke betaalmethoden zijn er?

Je kunt betalen met iDeal, Visa, Mastercard en American Express.


Wat zijn transactiekosten?

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode berekend de bank ons hiervoor kosten. iDeal berekend vaste kosten ongeacht de hoogte van het bedrag van uw bestelling. Bij de creditcard maatschappijen zijn de transactiekosten een percentage van het bedrag van uw bestelling. De preciese kosten vind je in de stap waarin je de betaalmethode kiest (tijdens het afhandelen van een bestelling)

Wij berekenen deze kosten (1 op 1) door bij elke bestelling. Het kan dus zinvol zijn om meerdere liedjes in een keer te kopen.


Hoe werkt het downloaden?

Nadat je hebt betaald en onze bank heeft akkoord gegeven op de betaling ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je bestelling. Hierin staat ook een downloadlink. Door deze aan te klikken worden de liedjes die je hebt aangeschaft gebundeld in een zip-bestand. Dit bestand kun je vervolgens downloaden, op je computer opslaan en weer uitpakken.


Wat gebeurt er als het downloaden mislukt?

De downloadlink blijft 24 uur actief, binnen die periode kun je je muziek downloaden. Mocht een download mislukken, probeer het dan gewoon nog een keer. Als het echt niet lukt, neem dan contact met ons op.


Ik heb geen bevestigings e-mail ontvangen, wat nu?

Kijk s.v.p. eerst even in je spambak, wellicht is de mail daar per ongeluk in terecht gekomen. Mocht je de mail dan nog niet vinden, neem dan even contact met ons op.


De periode waarbinnen ik kan downloaden is verlopen en mijn download was nog niet gelukt.

Geen paniek, stuur ons een bericht met de reden van de vertraging en we lossen dit voor je op.ga terug naar overzicht


Tools

NL EN