download MP3 muziek bij AudioBits

minco eggersman - Reservoir

ME - Reservoir

Reservoir
ME

Geplaatst door: VOLKOREN | VOLKOREN40 | Release datum: 21-02-2012

Genres:
€ 9.67
(incl. album korting)

ME  - RESERVOIRS 

Minco Eggersman neemt tijd en ruimte in watertoren voor melancholische jaren ’80 plaat.
Hij komt met inmiddels zijn vijfde solo album onder de naam ME - waarbij 'solo' een betrekkelijk begrip is bij de muzikale reis die Eggersman de afgelopen jaren ondernomen heeft, en die hem heeft doen belanden in een geheel eigen, filmische niche.

RESERVOIRS is namelijk opgenomen tijdens acht koude dagen in de winter van 2010/2011 in de watertoren van Oostburg in Zeeland - een merkwaardige plaats waar een weidse helikopterblik over land en zee zomaar kan worden afgewisseld met de beklemming van een betonnen reservoir, waar je ineens alleen bent met de galm van je gedachten, dromen, nachtmerries ('AMMUNITIA') en herinneringen. Juist deze lokatie en de barre omstandigheden (er was geen verwarming) boden ME (wederom samen met Jan Borger, Ruben Bekx en Mariecke Borger) precies de atmosfeer waarnaar werd gezocht. Een abstracte en verweerde plek waarin de tijd stil zou staan om een eigen universum te creëren waarin de muziek kon resoneren, ademen en uitkristalliseren (‘DISTANT REFLECTIONS’).

Net zoals in de jaren '80 leenden de opnames in een ruimtelijke omgeving zich voor een natuurlijke galm, die zich in combinatie met de transparante opnames van technicus Jan Borger vertaald heeft in een gelaagd maar open geluid. ME's jeugdheld Lothar Kosse vond ten tijde van opnames in Nashville met Genesis/John Mayer drummer Nir Z. nog een momentje om RESERVOIRS aan te vullen met een aantal subtiele gitaarpartijen. Audio goeroe Eelco Grimm van Grimm Audio bood na het luisteren van Hamden aan RESERVOIRS te masteren, en het plaatje was compleet.

Thematisch gaat RESERVOIRS over illusies, vervreemding, dromen, nachtmerries en herinneringen. De sfeer van de door Minco Eggersman zeer gewaardeerde David Lynch-serie Twin Peaks is nooit ver weg, met de engelachtige stem van Mariecke Borger - die steeds meer partijen voor haar rekening neemt - in de rol van ME's eigen Julee Cruise.

DISCOGRAFIE 
ME - ‘The Wagon Fair’ (VOLKOREN - 2004)
ME - ‘Ooit’ (VOLKOREN – SYMBOLIC INTERACTION 2008)
ME - ‘Hamden’ (VOLKOREN 2010)
ME - ‘WIN/WIN’ (VOLKOREN 2010)

www.mincoeggersman.com
www.volkoren.comTools

NL EN