download MP3 muziek bij AudioBits

Janine

Janine

Janine

www.janinebeens.nl/Genres: pop, jazz,
  • Biografie door Ecovata

Zingen in de badkamer, in de keuken, op de fiets, in de kerk en (zachtjes!) op straat doet Janine al tijden en sinds een aantal jaren kan daar ook 'op het podium' aan worden toegevoegd.

Allereerst samen met gospelkoor 'Living Water' uit Genemuiden. Toen het koor vier jaar geleden haar cd 'Tell the world' opnam, maakte Janine kennis met Robert Wardenier, producer en arrangeur. Samen traden ze tijdens de cd-presentatie van het koor op met het nummer 'He is there for you', een bijzondere versie van het nummer 'I can't make you love me' van Bonnie Raitt.

Dit optreden was het begin van een muzikale samenwerking die resulteerde in het opnemen van de gospel-Ep 'Can't wait to' in 2008.
Een Ep waarop 'He is there for you' te beluisteren is, maar ook: 'Celebrate You', waarvan Janine de tekst schreef en Robert de muziek componeerde, 'Unleashed'; een swingend nummer van Warren Barfield, 'El Elohim'; een prachtig aanbiddingslied en 'Waar'; een mooi, poetisch lied van Elly Zuiderveld. Het nummer 'Unleashed' werd uitgekozen voor de cd 'Gospelhits uit de Lage landen' van label Ecovata.
Een periode van zoeken en haar weg vinden in het maken van muziek volgt.

Begin 2009 ontmoet Janine gitarist Jerry Hoekman. Sinds deze ontmoeting werken Jerry en Janine samen aan het schrijven van liedjes, gezellige tuinconcerten, kerkdiensten en crossen ze ons mooie landje door voor bruiloften en andere feestelijkheden.
Waarom? 'Omdat ik muziek als een wonderlijk mooi, helend en super fijn cadeau van onze God ervaar en dit cadeau graag wil delen met andere mensen.' De samenwerking met Jerry Hoekman resulteerde in de in september 2011 in eigen beheer uitgebrachte Ep 'Summer sun'. Op deze Ep zijn vijf liedjes te beluisteren, welke geschreven zijn door Janine en Jerry. De stijl van de muziek op deze Ep omschrijven Janine en Jerry als 'gospel met een soul en jazzy sausje'.


AlbumsTools

NL EN