download MP3 muziek bij AudioBits

EdenMuziek

EdenMuziek

EdenMuziek: Nederlandstalige gospelmuziek

Edenmuziek is een platenlabel voor Nederlandstalige gospelmuziek. Het Edenlabel is uniek door de keuze voor kwalitatief hoogstaande Nederlandstalige producten en de smaakvolle instrumentale producties die zeker tijdloos te noemen zijn en door een groot publiek gewaardeerd worden.

EdenMuziek is gestart in 1992 door Siebren Rijpma. In die tijd was de naam van het label EdenMusic of EdenMusicBV. Het album van Esther Tims en de 'Ik bouw op U'-serie zijn de eerste succesvolle uitgaven geweest van het label. Vanaf het begin hebben bekende Nederlandse artiesten hun medewerking gegeven aan de producten van EdenMuziek. Producer Hans Vermeulen heeft verschillende opnames op professionele wijze verzorgd. In die tijd kreeg EdenMuziek in Scherpenzeel een eigen studio.

In 1997 is het label overgegaan in handen van Peter van der Weerd van het bedrijf Alpha Light & Sound. Tot 2001 verschenen nieuwe producten, bijvoorbeeld de serie 'Bouw uw troon'. Ook werden er voorraden van verschillende andere cd's ingekocht.

Van 2001 tot eind 2004 heeft het label stilgelegen. De verkopen van bestaande cd's gingen door, maar er werden geen nieuwe producten gemaakt. Op 5 november 2004 heeft Henk-Jan Oudenampsen het label overgenomen van Alpha Light & Sound in Apeldoorn.

EdenMuziek is onderdeel van uitgeverij AmpsenDesign. Naast muziek geeft AmpsenDesign ook evangelisatiemateriaal uit, bijbelboekenleggers, leven.nu, kaarten, posters, Johannesevangelie en meer. Verder is de uitgeverij initiatiefnemer de websites: www.gospelpodium.nl en www.christelijknieuws.nl waarvoor ook Apps voor iPhone, iPad en Android zijn ontwikkeld.

http://www.edenmuziek.nl


Artiesten


AlbumsTools

NL EN