download MP3 music at Audiobits

Ronald Koops

Ronald Koops

Ronald Koops

www.ronaldkoops.nlgenres: pop, spoken word, instrumental, kerst,
  • Biography by Ecovata

Ronald Koops (1975) werd geboren in Groningen. Hij groeide op in Zeist en Ede, waar hij de opleiding levensmiddelentechniek volgde en later Journalistiek studeerde aan de Christelijke Hogeschool Ede. Hij heeft onder meer gewerkt voor het christelijke jongerenblad Kivive, het Nederlands Dagblad en EO-Visie, waar hij onder meer tweewekelijks een column verzorgde, die later gebundeld zijn in het boek Wij en onze manieren. Momenteel is hij hoofdredacteur van de evangelische maandkrant Uitdaging.

In zijn journalistieke bezigzijn richtte Ronald zich steeds meer opchristelijke muziek. Hij schreef De kracht van muziek, een boek voor jongeren over popmuziek en geloven, recenseerde cd’s van christelijke artiesten voor diverse bladen en heeft vele interviews gehouden met nationale en internationale christelijke artiesten zoals Michael W. Smith, Cliff Richard, Steven Curtis Chapman, Adrian Snell en anderen. “Deze interviews hebben me gevormd, omdat ik ontdekte dat het christelijk geloof verder ging dan onze kerkgrenzen. Ik zag dat er duizenden mensen zijn over heel de wereld die in God geloven, Hem liefhebben en via muziek hun geloof uitdragen in heel verschillende culturen en op heel verschillende manieren.”

Naast het schrijven over muziek, hield Ronald zich er ook zelf mee bezig. Hij heeft twee praisebands opgericht en geleid en speelde regelmatig op Nederlandse congressen van Jeram Barrs, James Packer, Lary Crabb en anderen. Ook maakte hij diverse instrumentale piano-cd’s: Key of Eternity, Verlangen, Laten wij aanbidden en Rust, die hun weg vonden en vinden naar een breed publiek. De cd’s kenmerken zich door rustieke pianomuziek die zowel psalmen, geestelijke liederen en opwekkingsliederen vertolken.

Muzikaal heeft Ronald zich de laatste jaren meer toegelegd op aanbiddingsmuziek, waarin vooral de eenvoud, de rust en de stilte gezocht wordt. Daarnaast geeft hij cursussen en trainingen voor aanbiddingsleiders, muziekgroepen, kerken- en oudstenraden en gemeenteleden. Voor het Evangelisch Werkverband (EWV), een landelijke stichting die zich bezighoudt met de vernieuwing binnen de Protestantse Kerk Nederland, ontwikkelde hij een cursus om onderwijs te geven over aanbiddingsmuziek binnen de traditionele kerken. Hij is als muzikant verbonden aan Karpos, de band van het EWV die in 2009 op tournee gaat en in 25 kerken in Nederland zal spelen. Ronald geeft ook zelf aanbiddings- en pianoconcerten en spreekt regelmatig over lofprijzing en aanbidding. Ronald is getrouwd met Annelies en vader van Mart Jan, Steven en Anna.

AlbumsTools

NL EN