download MP3 muziek bij AudioBits

Kees Kraayenoord

Kees Kraayenoord

Kees Kraayenoord

www.keeskraayenoord.comGenres: pop, rock, electronic, praise/worship, kerst,
  • Biografie door Just in Kees Productions

Jubileumjaar: 2012

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Kees Kraayenoord met zijn band voor het eerst op het Flevo Festival 2002 stond.  Dat jaar werd Kees uitgenodigd een drietal aanbiddingsdiensten te leiden in de grote tent, de Big Top. Dit verzoek kwam niet uit de lucht vallen. Sinds zijn tienertijd was het Kees’ verlangen om aanbidding te leiden en te zingen van wie God is. Op zijn 17e begon Kees aanbidding te leiden bij de jeugdgroep op de zolder van de kerk en ging hij naar een cursus ‘worship leading’ van Jeugd met een opdracht. Via Belinda van de Loo (Jeugd met een Opdracht), kwam Kees in contact met stichting opwekking en ging hij mee zingen met de bekende Opwekkings cd’s. Vanaf dat moment begon Kees mee te zingen met meerdere projecten, zoals Ronduit Gospel Choir en de Ronduit Praiseband. Daardoor was Kees geregeld te zien op de Nederlandse televisie in het programma ‘Praise’ van de EO. Later zou Kees jaren samenwerken met Ralph van Manen. Tijdens een concert met van Manen zag één van de organisators van Flevo Kees een moment van aanbidding leiden. Niet lang daarna kwam de eerste van een reeks uitnodigingen voor het Flevo Festival.

In de afgelopen tien jaar is er veel gebeurd: Kees heeft met zijn team getourd, cd’s en dvd’s gemaakt en hij heeft door verschillende stijlen van muziek aan te bieden bij praktisch elke denominatie een plek gevonden om het evangelie uit te dragen. De rode draad is zijn bediening is: muziek, woord & missie.

Het begin

In 2003 werd Kees wederom met zijn band op het Flevo Festival gevraagd om aanbidding te leiden. Er werd besloten deze aanbiddingsdiensten op te nemen. Het resultaat was Kees’ eerste CD, ‘This is my cry’, die uitkwam in oktober 2003. Vanaf het moment dat deze CD uitkwam stond hij maandenlang op 1 in de Nederlandse Praisecharts. Eén van de meest bijzondere nummers op deze CD is en blijft toch wel ‘God of the moon and stars’. Dit lied is inmiddels jaren later nog steeds onderwerp van gesprek. In 2011 stond dit lied zelfs op nummer #1 bij de TOP1008 van Groot Nieuws Radio.

Kees heeft naast zijn engelstalige gospelalbums ook een aantal nederlandstalige cd’s uitgebracht. De in Katwijk geboren en getogen Kraayenoord heeft zijn voorliefde voor ‘het oude kerklied’ niet onder stoelen of banken gestoken. In 2006 kwam zijn eerste Nederlandstalige CD uit, ‘Jezus, leven van mijn leven’. Oude kerkliederen werden in een nieuw jasje gestoken. Het idee was om een brug te slaan tussen generaties én denominaties. De liederen klinken velen bekend in de oren, maar op een manier waarop je ze misschien nog nooit hebt gehoord.

In 2010 tekende Kees een contract bij platenlabel Kingsway UK, dit opende voor hem de deuren naar de kerk wereldwijd. Als gevolg van dit contract kwam in 2011 zijn eerste internationale album ‘Speak the Words’uit. Dit album bevat opnieuw gearrangeerde engelstalige nummers van Kees’ eerste cd’s. In 2012 bracht Kees zijn tweede internationale album: ‘Running into Love’ uit.

De frisse benadering van de liedjes en het werken met topproducers laat zich vertalen in een  prachtig nieuw album. Voor dit album schreef Kees met zowel Nederlandse als Engelse en Amerikaanse schrijvers.

Ambassadeurschap World Vision

Naast een passie voor God, heeft Kees ook een warm hart heeft voor kinderen in armoede. De afgelopen 10 jaar heeft Kees zich als ambassadeur voor World Vision ingezet om deze kinderen een hoopvolle toekomst te geven. Daarom viert Kees dit jaar ook samen met World Vision feest en zeggen zij samen: 1000 x dank! 

De zingende spreker (of sprekende zanger)

Kees en zijn vrouw Nicole hebben aan de Azusa Theologische Hogeschool theologie gestudeerd. Hij is er namelijk van overtuigd dat aanbidding leiden een bediening is waar God zijn zalving en zegen aan wil verbinden. Als voorgangers, zendelingen en oudsten zich voorbereiden op hun bediening, waarom dan aanbiddingsleiders niet?
Kees heeft als ‘hoofd muziek en aanbidding’ gewerkt in De Meerkerk te Hoofddorp en is  godsdienstleraar geweest op Visser ’t Hooft Lyceum. Kees is ook een veelgevraagd spreker, zo sprak hij in kerken in heel Nederland, het buitenland en sprak hij op de EO jongerendag.

Kees en Nicole hebben drie dochters: Reni, Sanne en Naomi.


AlbumsTools

NL EN